Vårkänslor i fårhagen

 
 
Timmer väntar tålmodigt vid grinden in till fårens hage, nu kan han springa som han vill över gräset när snön är borta. Fåren kan också hoppa och springa, precis som på våren när de precis fått komma ut efter en lång vinter.

Annandag

 
 
 
Vintern kom och försvann. I skogen hittade vi bara en enda snöfläck i går på annandagen.

Fårens julotta

 
 
 
Som vanligt hade vi fårotta här i morse. Vi fick glögg och pepparkakor, fåren fick äpplen och knäckebröd.

Dagen skall åter gry

Årets kortaste dagar, men vintersolståndet är en vändpunkt. Fåren vilar och väntar. På mindre mörker och på lammen som kommer i mars. 

Jakten på den perfekta julgranen

 
 
Frostiga granar, ett tunt snötäcke och en bit egen mark med lagom stora granar. Nu har vi en fin julgran som kommer få komma inomhus den 23:e.
 

Åkrarna och sjön

 
Nästan överallt i byn ser man ner över åkrarna och sjön. Det ser olika ut varje månad på året. Nu i december plöjda fåror, snörester och en istäckt sjö. 
 

När allting är vitt

 
 
Två olika världar, en med snö och en utan. Nu har den mesta snön regnat bort, men i helgen var världen vintervit och snöig.  Det var en fin helg.

Att titta på soluppgången


Den första snön

 
Sven kom med den första snön i år. Nu ska det bli riktigt kallt, femton minus i början av veckan.

Innan decembers första snö

 
I väntan på att allt blir vitt. Frost i luften och ett tunt snötäcke över gräset som gått i dvala. Systrarna Estelle och Mary på översta bilden står tätt intill varandra. Som vanligt.

En frostig och frusen skog

 
 
 
 
Snön dröjer men dagarna blir allt kallare. Häromnatten kom några flingor. La sig som en tunn bomullsfilt över frusna granar. Hoppas att de snart får ett varmt vitt ulltäcke över sig, nu när advent här är.
 

RSS 2.0