Vår på Sturåkern

Den största åkern i byn, Sturåkern, är full av liv så här års. Rådjuren får sällskap av tranor och hundratals andra fåglar.

En gammal gård

 
Varje gång jag går förbi Lindkvists gamla gård i Solberga brukar jag fantisera om hur det skulle vara att bo där. Kanske med ett par getter som betar i skogen intill. Som ni ser blir man i alla fall inte sysslolös om man flyttar dit. 

VårkvällarnaIsen är på väg bort, luften varmare och över åkarna hörs hundratals fåglar. Det är fint så här års när världen väcks till liv igen.

Den sista snön

Värmen i veckan har gjort att nästan all snö är borta och bäckarna överfulla med smältvatten. Välkommen på riktigt, våren!

Onsdagskväll hos fåren


I kväll sken solen in till fåren medan både tackorna och lammen åt sig mätta. Det har kommit 51 lamm hittills, och fortfarande har vi ett par tackor kvar som ska lamma.

Aprilkväll vid sjön

Isen är fortfarande tjock på sjön, men den mesta snön har smält bort. I kväll var det magiskt vackert med de blåa bergen på andra sidan.

Vinter och vår på femton minuter

 
Snön smälter långsamt i år. I skogarna är det nästan full vinter med flera decimeter snö, inne i byn är det mer vårlikt. 

Ljusa promenader i april

 
 
Det är fortfarande kallt och en hel del snö, men nu är i alla fall kvällarna ljusa. Det är väldigt fint med en promenad i ett gyllene landskap.

Pyrets två döttrar

 
Pyret är en mästare på att hoppa, hon klarar nästan vilket staket som helst. I förrgår hoppade hon ur den stora hagen och fick två tacklamm i lugn och ro. Som ni ser är de väldigt fina och jag misstänker att de kommer lära sig en del hoppkunskaper av sin mamma.

Stigen och solnedgången


RSS 2.0