Höstutsikter


Igår förmiddag tog jag Timmer och gick upp på Åsberget utanför byn. Det var hemskt brant, men utsikten gjorde det värt slitet.

Fårhälsning


Undrar ni hur fåren har det såhär på höstkanten? Här är en bild på baggarna från igår!

Solnedgång i Rättvik


Höst bland fäbodarna i skogen


På helgerna tar vi ofta bilen upp till någon av fäbodarna ute i skogen. I lördags åkte vi till Kyrkbol och Torsarvet och såg på alla fina höstfärger.

Stjärnklart i september

'

Traktorträff


Helgens evenemang här i byn var en traktorträff som bonden Kåke hade ordnat. Man fick se traktorerna plöja och kunde äta korv och äppelkaka under tiden.

Tack för allt, Piggelin
Igår kom Piggelin hem haltandes med ett ben som var helt krossat. Det fanns inget att göra, så idag tog vi bort honom. Jag kommer sakna honom mycket. Han var en hemskt fin katt som alltid ville bli klappad, gärna umgicks med både får och ankor och inte blev arg när Timmer bet honom i rumpan för tjugonde gången på lika många minuter.

Höstens höskörd


Höbalarna vid Ströjavägen i Häradsbygden är klara.

Eftermiddagspromenader
Att vara hemma på eftermiddagarna och ha tid att gå promenader med Timmer är väldigt fint så här års. Idag gick vi lite i Solberga och tittade på vattnet i bäckarna och höstlöven.

Hönan


Hönan hemma hos oss heter kort och gott Hönan. Hon kan vara lite nervös av sig ibland, men hon är en bra mamma till två fina kycklingar.

Höstlugnet i byn
Många hus i byn står tomma så här års. Det är lite synd att folk inte vill bo här året om, men det är ganska lugnt och skönt också.

Anslagstavlorna


Jag gillar anslagstavlorna. Man kan stå länge och läsa på alla lappar, och man kan tänka lite på hur många hundra olika lappar som suttit på samma anslagstavla tidigare.

Häradsbygdens åkrar


Det är ju ganska mycket skog häromkring (och i den här bloggen). Ibland vill jag ha lite omväxling, som i måndags när jag åkte till Västannor och gick över åkrarna ut till älven och tillbaka.

Spökvandring


I helgen kunde man gå på spökvandring i Hildasholm i Leksand. Jag och Jessica var modiga och testade!

Fullmåne i september


I natt drog molnen in, men innan dess var det en väldigt fin fullmåne här.

Eftermiddagsvila


Har du sett herr kantarell?


När vi var ute i helgen och plockade svamp hittade vi lite kantarell och så mycket trattkantareller att vi inte hade en chans att få med oss alla hem.

Infångad kyckling


Kantarell har tröttnat att vara inne i hagen och rymmer flera gånger per dag. Vi börjar bli ganska duktiga på infångandet.

Snart höst i Torsarvet
Björkarna börjar bli gula på sina ställen. Nu hoppas jag på en lång fin höst med många turer till fäbodarna i skogen.

Hagarna i Dimbon
Nu går våra baggarna i hagarna i Dimbon och äter hela dagarna. Mitt emot går Kåkes kossor (dock ej på bild)

Kvällspromenader


Ibland går vi själva på våra promenader, ibland får vi sällskap. Den här bilden tog jag för några veckor sedan när Anna hälsade på oss.

Septemberdimman

De första höstdagarna har börjat dimmigt när jag åkt till jobbet. Det tycker jag är ganska fint.

Värme under fjädrarna


Det har blivit kallt på kvällarna men under hönans fjädrar är det nog rätt varmt och skönt.

RSS 2.0